Geen producten (0)

Eiken wandplanken met boomstamrand

Wie van stoer en robuust houdt en op zoek is naar een wandplank komt als snel uit bij onze boomstamwandplanken! muurplanken met een grillig vormgegeven voorzijde die de natuurlijke schoonheid van hout laat zien. Onze boomstamplanke voor aan de muur zijn in alle opzichten de mooiste planken die we op dit moimnet is ons assortiment hebben. Puur natuur als praktische organizer binnen enkel weken bij aan de wand gemonteerd. Een eye catcher die niet senl zal vervelen. Bestel vandaag uw boomstam boekenplank of keukenplank op maat en laat u verassen door de schoonheid van dit product.

Geen producten (0)
Sorteer op:  

Zwevende Eiken Boomstam Wandplank Onze Zwevende Eiken Boomstam Wandplank wordt geheel gemaakt…
€ 92,50
Eiken Boomstamwandplank 30 cm diep Eiken Boomstamwandplank 30 cm diep Onze zwevende Eiken…
€ 142,49
Zwevend eiken boomstam bureaublad 40cm diep Zwevend eiken boomstam bureaublad 40cm diep Op zoek naar een…
€ 144,99
Eiken wandplanken voor Nis montage Eiken wandplanken voor Nis montage uitgevoerd met nismontage…
€ 132,55
Eiken boomstam wandplanken Nis montage met Touch led spots Eiken boomstam wandplanken Nis montage met Touch led spots…
€ 197,55
Eiken boomstam wandplanken nis montage met dimbare led verlichting Eiken boomstam wandplanken Nis montage met Dimbare Led…
€ 167,55
Eiken wandplank met dimbare RGBWW Ledstrip Eiken wandplank met dimbare RGBWW Ledstrip is nieuw in ons…
€ 250,95
Eiken wandplank met dimbare Dual White Ledstrip Eiken wandplank met dimbare Dual White Ledstrip is nieuw in…
€ 230,95
Eiken wandplank Ledstrip Up en Downlight Dual White  Eiken wandplank Ledstrip Up en Downlight Dual White Eiken…
€ 369,95
Eiken wandplank met dimbare led verlichting Eiken wandplank met dimbare led verlichting Deze Eiken…
€ 139,95
Eiken wandplank met kantelbare verlichting Eiken wandplank met kantelbare verlichting dimbaar Deze…
€ 144,95
Eiken wandplank met dimbare Touch verlichting Eiken wandplank met dimbare Touch verlichting Deze Eiken…
€ 175,00

De beste gesorteerde boomstamplanken op maat

Wij hebben kwaliteit op nr 1 staan in ons lijstje met randvoorwaarden als het gaat om rustieke wandplanken produceren. Rustiek en stoer betekent niet rommelig en onafgewerkt, integendeel! onze boomstammuurplanken zijn super strak afgwerkt zonder de ruwheid en natuurlijke schoonheid van de plank teniet te doen. Al onze planken zijn  100% wormvrij en 100% vrij van spinthout. Volledig ontschorst en geschuurd zodat zelfs de kleine kinderhandjes met een gerust hart de plank kunnen aanraken. Waar veel bedrijven robuuste wandplanken leveren met een gewelfde voorzijde waar bij er zichtbaar spinthout zit doen wij dit bewust niet. Spinthoiut is licht van kleur en poreus en gevoelig voor boktor en houtworm. Wij hebben bewust een duurdere houtsortering om de ongemaaken van spinthout achter ons te laten. Zodoende zijn de planken optimaal en aanzicht alsook in gebruikersgemak. 

Van boom tot wandplank

Onze eiken wandplanken  van FSC gecertificeerd eikenhout zijn tot in detail voor uw op maat gemaakt. Wanneer de eiken loofbomen gekapt worden worden deze verzaagd tot schaaldelen. Deze worden vervolgens enige tijd opgelat opgeslagen zodat deze op een natuurlijke manier kunnen drogen. Doorgaans duurt het wel tot 5 jaar of langer voordat een schaaldeel van 5,5cm dik voldoende terug gedroogd is. Door de grote vraag naar eikenhout is deze wacht periode doorgaans te lang. Daarom hebben wij ervoor gekozen om onze ruwe eiken planken kunstmatig terug te laten drogern naar maximaal 10% vocht percentage. Je kunt eiken hout in enkele weken goed droog krijgen in de droogkamers maar het nadeel van het hout  te snel  terug te drogen  is dat het hout teveel gaat scheuren, werken en kromtrekken. Dit gaat ten kosten van het eikenhout. Wij kiezen er bewust voor om het eikenhout mininmaal 3 maanden kunstmatig te laten dragen uiteraard nadat deze al natuurlijk teruggedroogd zijn. De evntuele scheurtjes of kromming in het hout dei na ons droog proces ontstaan zijn lossen we op door het hout terug te schaven naar 42mm dikte en zonodig de scheurtjes met een eiken vulmiddel strak af te werken.

Rustiek en robuust

Dat onze gewelvde natuurlijken eiken planken een rustieke uistraling hebben moge duidelijk zijn. De natuur in huis gehaald, hoe fantastisch is dat. Kies je een schaaldeelwandplank van eikenhout uit onze webshop dan wil je natuurlijk dat deze goed bestand is tegen vuil en vocht. Een eiken keukenwandplank met boomschorsrand moet natuurlijk tegen het stoom van de gekookte aardappelen kunnen of tegen vet en vuilresten. Kies daarom een lak of kleurbehandleing naar keuze. Als de orginele eiken kleur u het meeste aanspreekt kies er dan voor om het door ons met een ultramaate lak te behandlen. Wij gebruiken hierbij het bekende skylt original matte lak of de trae lyx matte lak. Dit zijn beide kleurloze laksoorten die voldoende bescherming aan het hout bieden maar daarbij geen afbreuk doen aan de kleur en uistraling van de plank. Misschien wilt u toch een wandplank met een verouderde look hebben dan zijn onze gerookte wandplanken een mooie optie. Het eikenhout wordt op traditionele wijze gerookt met ammoniak waardoor het lloizooier gaat reageren en de plank gaat vergrijzen. Na dit proces werken we de plank af met Hvid olie voor een goede beschermlaag. Zo lijkt het alsof de wandplank er één is van decennia oud! De look vvor een oude boerderij of sfeervolle loftwoning. Voor ieder interieur is er een juiste kleurbehandling. ook zijn er kleine potjes onderhoudsolie verkrijgbaar.