Geen producten (0)
 

Onderhouds olie eiken wandplanken

€ 14,95 (inclusief btw 21%)
Levertijd 1-3 wekdagen
Specificaties
Productcode OOEW
Bruto gewicht 0,20 Kg
Omschrijving
‚ÄčBestel eenvoudig uw onderhouds olie bij wandplank online.
 
Keuze uit 100ml Flacon in de volgende kleuren:
 
  • Hvid olie (deze ook te gebruiken voor gerookte wandplanken)
  • Blanke olie
  • Black inc
  • Cloud
  • Smoke
  • Mud
Onze wandplanken zijn afgewerkt met kleurloze lak of een kleurolie uit ons assortiment. 
 
In principe is hiermee een plank goed beschermd tegen vuil en vocht,  toch kan het handig zijn om een potje kleurolie voor de onderhoud van uw wandplank of andere eiken maatwerk producten uit ons assortiment in huis te hebben.
 
Mocht u onverhoopt de plank iets bekrassen of beschadigen werk deze dan snel en gemakkelijk bij met één van onze kleur oliën. 
 
Ook kan door gebruik van verkeerd schoonmaakmiddel de olielaag van de wandplank aangetast worden waardoor er sneller vlekken in het hout kunnen trekken.
 
Herstel is eenvoudig, kleine beschadigingen kunnen gewoon iets met olie bijgewerkt worden door iets olie op een pluisvrije doek te doen en dit uit te wrijven op de kale plek waar de krasjes zitten. 
 
Zitten er vlekken in het eikenhout dan zal dit er uit geschuurd moeten worden. Dit kan handmatig door met schuurpapier korrel 120 en de lengte van de houtnerf de vlek eruit teschuren. Meestal volstaat het alleen schuren van de vlek en dan iets uitschuren zodat er minder verloop is in kleur. Als het hout geschuurd is en de vlek of vlekken zijn eruit geschuurd doe dan iets olie op een pluisvrije doek en wrijf dit uit op de plank totdat het gewenste resultaat behaald is.
 
Let op belangrijke informatie: Na het gebruik van de olie de poetsdoeken nat maken onder de kraan en luchtdict afsluiten ivm brandbaarheid van de olei door broei effect.